top of page

S’està creant Rubí TEA, una entitat de families afectades per l’autisme


La futura entitat es va donar a conèixer aquest dimecres a la xerrada sobre TEA (Trastorns de l’Espectre Autista) que es feia a l’Ateneu. L’activitat va despertar molt interès entre les famílies i els professionals que van omplir l’Ateneu de gom a gom. Els assistents van demanar més recursos per acompanyar els afectats d’autisme.

Rubí TEA és un projecte d’un grup de mares de nens rubinencs afectats pel trastorn però volen que es converteixi en una associació referent per a les famílies d’afectats i els professionals. De moment, tenen redactat uns estatuts i una carta fundacional i estan a l’espera de tenir un número de registre com a entitat.

Esther Martínez, una de les impulsores, explica que volen ser un espai d’intercavni d’experiències i coneixement, ajudar amb els tràmits administratius derivats de tenir un fill amb TEA i fins i tot organitzar activitats lúdiques inclusives que siguin adeqüades per nens autistes. De vegades, les activitats infantils convencionals no són adients pels nens amb TEA però amb una petita modificació o amb un enfocament diferent poden ser per a tots els públics. També es plantegen fer activitats específiques per nens amb TEA com ioga o dansa.

La futura entitat també es planteja ajudar a visibilitzar aquest transtorn neurològic i conscienciar la població. Ahir moltes famílies van assistir a la xerrada en la que els professionals del CSMIJ explicaven detalls del trastorn i la importància de la detecció i el tractament precoç.


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page